Använd metall i heminredningen.

dsc_02891

Metall är ett stort begrepp och kan inkludera allt från guld till brons. Det är vanligt att äga metallföremål i hemmet, till exempel ett par ljusstakar, såsom är en normal present. Eller så har man förgyllda tavelramar, möjligtvis en liten bronsstaty på pianot, samt så vidare. Men det finns väldigt mer vi kan använda metall till förutom prydnadssaker.
Till och från har det varit modernt att måla med metall, vi talar ifall metallictrenden såsom verkligen hållit i sig ganska länge. Med metallfärg finns det flera möjligheter, och vi kan skapa riktigt härliga kontraster och intryck ifall vi använder den rätt. Bland annat kan vi färglägga en vägg med denna sorts färg, det blir glimrande samt väldigt fint. Det kan kännas lite för mycket att färglägga hela rummet med metall, men en hel andel beror på vad man har för möbler och övrig inredning. Annars kan en plafondvägg såsom kontrasteras med matta färger på de andra väggarna vara exakt vad du behöver. Det blir som pricken över i- något som står ut från mängden men icke överväldigar. En del tycker att till och med en vägg blir för mycket av det goda, då kan du färglägga metallfärg på en del detaljer eller dekorationer. Dom syns nästan inte, såvida man inte ser efter dem, men fixar en äkta gigantisk skillnad i helheten.
Ett alternativ såsom flera vänder sig till är att dekorera mindre föremål med metallfärg. Här kan du absolut variera sig med annorlunda färger, och också . Det är inga bekymmer ha både brons samt guld eller sivler och mässing. När det icke handlar om stora ytor kan du istället med fördel färglägga en hel del föremål. Till festen kan vi kanskse hava guldbelagda ljusstakar på bordet. Placeringskorten kan fästas på en lite gren såsom har doppats i metallfärg, eller varför ej hänga dem om halsen på en bronsfärgad små figur? Ifall du använder tallriksunderlägg kan du måla dem likaså med metall, det blir en snygg kontrast med porslinstallrikarna.
För att fixa en skimrande, metallic feeling i rummet kan du färglägga stolarna med metallfärg. Vill vi att det ska lyckas med flertal sorters dukar och möblemang kan vi exempelvis välja en gråaktig silvernyans. Man vill att det ska betona, ge en liten gnista, till hela rummet. Därför kan det räcka med att måla en andel av föemålet, som att ge insidan av lampskärmen en glimrande område. Ett exempel är att ha metallfärg på insidan av lampskärmen. Vi får den verkan du vill ha, men kan samtidigt hålla sig till resten av inredingen. Vi måste kolla till att blanda ordentligt därför att metallfärg har små partiklar i sig. Allra först måste man basera ordentligt, som med all målning så räcker det icke med färg för att dölja ojämnheter.
Har man inte lust att färglägga kan vi alltid hoppa över det. Det finns så många vackra metallsaker man kan handla eller sånt som har målats med metallfärg. Lampor samt ljusstakar kanske är det vanligaste, men det finns många vackra prydnads- och bruksföremål såsom innehar den där moderna metallooken. Det är modernt med metallic, så man kan bara sätta igång och planera sitt glimrande hem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>