Ljusstakar året om.

2009-01-31_172733_27838102

Det är inte endast till advent vi vill tända ljus samt hava vackra stakar, också ifall det är en av dom viktigaste tiderna på året för många. Att tända ljus är något du kan göra året om, också ifall det kommer bäst till sin riktig när det är mörkt ute. En snygg ljusstake behöver inte heller kosta så jätte-, det är inte svår att göra en själv. Har du lite fantasti och en gnutta fingerfärdighet kan vi bilda underbara, unika ljusstakar samt andra föremål till hemmet.
Till exempel kan du fixa en adventsstake av en brödkavel. Du har gjort den platt i botten så den står stadigt, för att därefter drilla fyra hål och sticka ner ljusen. Det hela ger en känsla av jul, med hembakta kakor samt julklappsinslagning. För att komplettera det hela kan man duka med en lantligare stil. Det är alltid kanon att försöka sig på lite olika grejer för vi kan bli förvånad av effekten du får genom att blanda stilar. För att få till den rätta stämningen för säsongen kan du ta in grönt från träd och buskar.
Vi kan likaså fixa riktigt vackra, originella ljusstakar av gamla stolsben. Flera av dessa har snirkliga former samt dekorationer, det räcker med att vi ger dem en stabil fot och fixar placering för ljuset. Har man en hel stol kan man såga benen i flera höjder, det ger en speciell effekt om all ljusen inte är likadan höga. Om du vill kan man måla dom i olika färger, eller så låter vi träet komma fram med putsning eller betsning. Vill vi ha ett antikt skimmer över det hela så låter du endast stolsbenet vara som det är, utan någon som helst behandling. Ifall stolen är en äldre familjeklenod, antagligen från den gamla barnkammaren, så får hela arrangemanget ännu en mening och roll.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>