Vad är feng shui?

p6100001

Det är normalt att studera om feng shui på inredningssajter idag. Möblerna skall stå på ett särskilt sätt samt man får inte blockera fönstren. Men vad är egentligen feng shui, vilka principer bygger det på samt hur får man in det i huset?
Till att börja med så är feng shui verkligen mycket mer än endast heminredning. Det är en jätte- gammal österländsk teori som funnits i flera tusen år. Den bygger på principen att kraf flödar i olika riktningar runt omkring oss och att detta kan påverka våra liv samt öden. Man måste se till att skapa harmoni i den energi som finns runt omkring. Man talar om ying och yang samt qi och li. Feng shui betyder egentligen vind och vatten vilket är en symbol av himmel samt jord. Många gånger ser vi invecklade vindspel i Kina, det är ett metod att få vinden att gå runt och qi att faktiskt kunna få plats.
Feng shui är inte bara mode inom heminredning, för dom som verkligen tror på det är det ett sätt att leva på. Man är övertygad om att det du gör i huset, va vi tar in samt vart man ställer det, är kopplat till allt annat vi gör i livet. Vill du ha tur i kärlek eller ett förhållande så måste du aktivera kärleksområdet i huset. Därför uppmuntras du att kika på vad du vill skapa här i livet, för att därefter inreda bostad som låter dom rätta energierna strömma fritt.
Det är inte enbart jord och vind som är betydelsefull i Feng shui, också magnetism, färg samt design spelar in på hur man mår. Man har nio olika element eller aspekter som vi måste tänka på, vilket är orsaken till att du även delar upp sitt hus i nio delar. Därefter tar man reda på åt vilket väderstreck dom annorlunda delarna pekar, för det här innehar mening för va du kan influera i sitt liv. Exempelvis så väster att göra med ungar och skaparkraft, och sydost med rikedom. Varje väderstreck har sin speciell energi, men man kan förstärka denna genom hur man inreder de rum som ligger där.
Möblerna ska därför placeras på ett visst sätt, så att huvudet pekar åt rätt håll när vi ligger eller sitter ner. Alla personer har sin speciell riktning som är bäst, ifall du tar reda på det så kan du få ett bättre flöde av optimist. I kombination med väderstrecket blir det en stark energi. Samtidigt anser Feng shui att möbler som är placerade längs väggarna i raka linjer, såsom är mer eller mindre normalt i de flesta hus, gör att energin fort susar igenom utan att stoppa upp. Det bästa är att vrida på möblerna, gärna ställa dom i cirklar. Detta gör att energin kan ha ett inverkan på dom personer som finns där eftersom den stannar kvar lite längre. Också möblerna bör finnas rundade, med mjuka former samt utan vassa hörn.
Flertal som använder Feng shui i heminredningen idag tänker inte så mycket på varför man egentligen gör det, det har blivit nymodigt samt man anser det ser trivsamt ut. Samtidigt så hoppas flera att det verkligen är riktigt, att energin verkligen kan hjälpa en på jobbet, i kärlekslivet eller va vi än vill förbättra.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>